Contact

Pandreitje 17
8000 Brugge, België
Routebeschrijving

Ieper

De stad Ieper, bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur, is gelegen in “de Westhoek”, op 70 km van Brugge, in het zuiden van de provincie West-Vlaanderen.

Ieper heeft als bijnaam “de Kattenstad”, daar er in de Middeleeuwen katten vanaf het Belfort werden gegooid tijdens de Kattenstoet.

Aangezien Ieper in de 13e eeuw de 3e stad van Vlaanderen was (na Gent en Brugge), speelde het een prominente rol als stad van het Graafschap van Vlaanderen.

Ieper werd tijdens de volledige duur van de 4-jarige Eerste Wereldoorlog aan drie zijden omringd door Duitse troepen. De Duitsers zijn er echter niet in geslaagd om de stad te veroveren, desalniettemin was de stad volledig verwoest. Dagelijks worden de gesneuvelde soldaten tijdens “The Last Post” herdacht, om 20h00 stipt onder de Menenpoort.

Naast Ieper en het Flanders Fields Museum loont het zeker de moeite om het “Tyne Cot Cemetery” in Passendale en de vele begraafplaatsen te bezoeken. Dagelijks zijn er georganiseerde excursies per minibus die vertrekken vanuit Brugge.

De Westhoek is trouwens ook zeer bekend voor de lekkere kazen van Passendale en Beauvoorde. Ook de trappistenbieren van de abdij van Westvleteren zijn alom bekend. De Westhoek is makkelijk te bereiken met de wagen via de E403. 

Verdere informatie kunt u vinden op:
www.ieper.be