Contact

Pandreitje 17
8000 Brugge, België
Routebeschrijving

Brussel

Vanuit Brugge kan je Brussel gemakkelijk bereiken per auto (100 km), per trein (directe aansluiting, 1 uur).

Brussel is de hoofdstad van Vlaanderen, hoofdstad van Europa en de hoofdstad van het Koninkrijk België. Het huidige koningspaar, Koning Filip I en Koningin Mathilde hebben hun officiële residentie in het Koninklijk Paleis (centrum stad) en hun private residentie in het Koninklijk Paleis te Laken.

Brussel is een bruisende metropool met prachtige paleizen, parken, monumenten. Maar Brussel is ook de stad van Horta (Art Nouveau), van kunstschilder Magritte (surrealisme), van Kuifje (Hergé) en van Breughel.

Brussel heeft een unieke Grote Markt met een Stadhuis uit de 15de eeuw. Niemand laat na het standbeeld van “Manneken Pis” te bezoeken. Hij wordt de beroemdste burger van Brussel genoemd!

Rond de markt bevinden zich ook leuke restaurants maar ook vele musea: Museum voor Schone Kunsten, Oude Kunst, Moderne Kunst en het Vlaams Parlement. De Zavel, de antiekwijk van Brussel is een must.

Even buiten het centrum zie je van ver het Atomium. Dit is een speciale constructie ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1958.

De Europese wijk bevindt zich rond het Schumanplein. Daar zetelt de Europese Commissie en de Europese Raad. Maar als er nog tijd is voor shopping, dan mag u de omgeving rond de Louisalaan niet overslaan. Daar hebben alle grote merken hun “flagship store”.

Verdere informatie kunt u vinden op:
www.brussel.be