Contact

Pandreitje 17
8000 Brugge, België
Routebeschrijving

Antwerpen

Antwerpen is gelegen op ongeveer 90 km van het Charming Gueshouse Pand 17 in Brugge en is makkelijk te bereiken met de auto (1 uur) of met de trein (1 uur, met een directe verbinding).

Antwerpen wordt ook wel “de stad aan de rivier” genoemd, omdat de stad gelegen is aan de monding van de Schelde. Het is ook een belangrijke haven.

De “Grote Markt” bevindt zich op enkele meters van de Schelde en is omringd door prachtige huizen uit de 16de & 17de eeuw. Op dit plein kunt u trouwens het standbeeld van Brabo terugvinden, het symbool van de stad Antwerpen.

Antwerpen is onlosmakelijk verbonden met de schilder Paul Rubens, die zijn schilderstudio had in de stad. Overal zijn er zeer indrukwekkende restanten van het barokke tijdperk dat Antwerpen kende. Er zijn veel musea zoals: Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, het Museum van Hedendaagse Kunst (MuHKA) en het Royal Maritiem Museum. Antwerpen heeft ook een reputatie als diamantstad, en staat ook bekend als mode hoofdstad van België. Het diamant museum is gelegen in het midden van de diamantbuurt. De mode-academie (ook museum) leverde al heel wat internationaal gekende namen.

Antwerpen is het paradijs van de mode freaks.

En voor de kinderen, is er natuurlijk de Antwerpse Zoo. U vindt er alle soorten dieren, op slechts enkele meters van het Centraal Station.

Verdere informatie kunt u vinden op:
www.antwerpen.be